Vapaaehtoistyö ulkomailla

Ensi syksynä vapaaehtoistyöhön ulkomaille? Vielä ehdit hakea ICYE-ohjelmaan!

Kiinnostaako pitkäkestoinen vapaaehtoistyö ulkomailla? Olisiko elokuu 2018 sopiva aika lähteä matkaan? Vielä ehdit hakea vapaaehtoistyöhön 6 tai 12 kuukaudeksi Eurooppaa etäämmälle International Cultural Youth Exchange -ohjelman (ICYE) kautta!

Paikkoja on jäljellä Brasiliaan, Costa Ricaan, Filippiineille, Hondurasiin, Indonesiaan (vain 6 kk), Intiaan, Nepaliin, Nigeriaan, Uuteen-Seelantiin (jakso alkaa jo heinäkuun lopulla) ja Vietnamiin. Paikat täytetään sopivien hakijoiden löydyttyä.

ICYE-vapaaehtoisena pääset tutustumaan paikalliseen arkielämään ja mukaan rakentamaan yhteyksiä ja ymmärrystä ihmisten välille. Samalla saat tilaisuuden harjoittaa kielitaitoasi ja oppia vapaaehtoistyöpaikkasi alasta.

Vapaaehtoisia vastaanotetaan etenkin kasvatus- ja sosiaalialalle – esimerkiksi kouluihin Intiaan ja katulasten tukikeskukseen Brasiliaan. Myös vammaistyö-, terveydenhoito-, ympäristö- ja kulttuurialan tehtäviä sekä ihmisoikeustyötä on tarjolla. Kussakin kohdemaassa vapaaehtoisia tukee paikallinen ICYE-järjestö.

ICYE-ohjelma on suunnattu 18–30-vuotiaille. Vapaaehtoistyöntekijöiltä edellytetään sopeutumiskykyä, joustavuutta, avoimuutta ja kiinnostusta erilaisia elämäntapoja kohtaan sekä käytännön englannin kielen taitoa. Ohjelmaan on osallistumismaksu, jolla lähtijä saa mm. valmennusta, majoituksen, päivittäiset ateriat ja vakuutuksen.

Lisätietoja ja hakuohjeet: www.maailmanvaihto.fi/haku-icye-vapaaehtoistyohon-ulkomaille
Maailmanvaihto ry – ICYE Finland on vuonna 1958 perustettu järjestö, joka lähettää nuoria pitkäkestoiseen (6–12 kk) vapaaehtoistyöhön ja vastaanottaa ulkomaalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen. Toimimme kulttuurien välisen ymmärryksen edistämiseksi.