Kulttuuripassi - soveltava kurssi lukio-opintoihin

Opiskelija voi suorittaa kulttuurikurssin keräämällä kulttuuripassiin vähintään 15 merkintää kulttuuriin liittyvistä tapahtumista ja esittelyistä, joissa hän käy lukiovuosien aikana omalla ajallaan.

Tilaisuudet voivat olla Kianta-opiston, Kainuun musiikkiopiston, teatteri Retikan, seurakunnan urheiluseurojen järjetämiä tapahtumia ja  museovierailuja, taidenäyttelyitä, myös kunnan ulkopuoliset kultturitilaisuudet hyväksytään.
Opiskelijan tulee osallistua mahdollisimman moneen kulttuurin osa-alueeseen, joten yhden osa-alueen leimoja saa olla vain korkeintaan neljä.
Opiskelija itse kustantaa ko. tilaisuuksien pääsyliput. Hänen kannattaa hankkia opisklijakortti saadakseen pääsylippuihin opiskelija-alennukset.

Ostaessaan lipun opiskelija samalla esittää kulttuuripassin ja pyytää siihen leiman päivämäärällä varustettuna tai järjestäjän allekirjoituksen. Kuittauksia ei anneta koulun toimistossa pääsylippua esittäen vaan se on hankittava lipun myyjältä lippua ostettaessa. Opiskelijan tulee laittaa passin etusivulle passikuva henkilöllisyyden osoittamiseksi.
Kulttuuripassi jaetaan aloittavalle ryhmille ja siihen osallistuminen on vapaaehtoista. Kulttuuripassin saa  lukion toimistosta jos opiskelija ei ole sitä saanut.